Bedrijf verkopenBedrijf kopenInformatie voor adviseursRosaVieMarktinformatie en transactiesAdviseursoverzichtOver Ons

Ik wil een bedrijf kopen

   Management Buy-In (MBI)
   Strategische koper
   Database aangeboden bedrijven
   Database met kandidaat kopers
   Gratis nieuwsbrief aanvragen
   Privileged search
   Algemene Voorwaarden Strategische Kopers
   Algemene voorwaarden Management Buy-In (MBI)

Partners

RetailRijk
RetailRijk


CRA /Frankrijk
Cedants et Repreneurs d\'Affairs


Sowaccess
Groupe Sowalfin / Waalse regering


RosaVie
Voor een succesvolle Overname na de deal


Transeo
European Associaton in SME Transfers

 
  Home > Ik wil een bedrijf kopen > Management Buy-In (MBI)

Management Buy-In (MBI)
Het kopen van een bedrijf is een hele opgave. MKBase is dé overnamebeurs van de Benelux en biedt u de totaaloplossing voor het gehele traject. Om aan uw wensen tegemoet te komen heeft MKBase voor mbi-kandidaten drie verschillende soorten dienstverleningen, 1) standaardabonnement, 2) Plus-abonnement en 3) MBI-Professional.

1) Standaardabonnement

a) Het vinden van een ter overname aangeboden bedrijf
MKBase heeft het grootste overnamebestand van de Benelux. Inmiddels bestaat dit bestand uit ongeveer 4.000 ter overname aangeboden en gevraagde bedrijven. Het zwaartepunt van de ter overname aangeboden bedrijven, waarvan het gros door een adviseur is ingelegd, heeft een omzet tussen de € 750.000 en € 10.000.000. Een ingeschreven koper kan een maand lang onbeperkt informatie aanvragen van de actieve (= zichtbare) ter overname aangeboden bedrijven.

b) Concurrentievoordeel door relevante informatie over de markt en de bedrijfssector
Sinds haar oprichting in 2001 heeft MKBase een unieke database opgebouwd met een schat aan informatie over de overnamemarkt in het MKBsegment. Te denken valt hierbij aan overnametrends, samenstelling van overnameprijzen, interesse van kopers, welke bedrijven worden gezocht en welke juist aangeboden,etc...Middels een sectormail  houden wij de leden op de hoogte van de actuele ontwikkelingen binnen de verschillende branches. Ook de overnames die binnen dat segment plaatsvinden worden hierin bijgehouden.

c) Op uw situatie toegepaste adviseur
Wanneer u een ter overname aangeboden bedrijf gevonden heeft dat bij uw zoekwensen aansluit beginnen de onderhandelingen en zult u een Due Diligence moeten uitvoeren. Wij raden kopers die hier geen ervaring mee hebben altijd aan een adviseur te nemen. Heeft u behoefte aan een adviseur gespecialiseerd in uw branche en vraagstuk kunnen wij u kosteloos doorverwijzen naar de juiste adviseur.

d) Goedkoop
Bovenstaande complete dienstverlening wordt u al aangeboden voor een bedrag van € 35,- per maand. Pas indien er daadwerkelijk een transactie plaatsvindt brengt MKBase u een succesfee in rekening van 0,6 % van de transactiewaarde.Vindt u een bedrijf via uw eigen netwerk, of gaat u uiteindelijk niet over tot een overname, dan bent u ons uiteraard geen succesvergoeding verschuldigd.


2) Plus-abonnement

Heeft u behoefte aan een uitgebreidere dienstverlening? Voor een extra bedrag van € 25,- / maand krijgt u een persoonlijke relatiemanager toegewezen én toegang tot de exclusieve profielen

a) Klankbord voor al uw vragen middels uw persoonlijke relatiemanager
Het grootste voordeel is echter dat deze relatiemanager uw opdracht voortdurend vergelijkt met alle verkoopopdrachten in ons bestand, zowel met de actieve (zichtbare) ter overname aangeboden bedrijven als de exclusieve (niet zichtbare) bedrijven. Deze vertrouwenspersoon dient ook als klankbord voor al uw overnamevraagstukken en kunt u onbeperkt en kosteloos contacteren per mail of telefoon.

b) Inzage in exclusieve (niet zichtbare) profielen
Exclusieve bedrijfsoverdracht opdrachten zijn opdrachten waarvoor de adviseur een getekend mandaat van zijn cliënt heeft mogen ontvangen.  De cliënt heeft echter te kennen gegeven geen zichtbare vermelding hiervan te wensen. Dit zijn doorgaans profielen in een nichemarkt, met een bepaalde omzet of omdat de verkoper niet wil dat zijn bedrijf op een "internetprikbord " staat. De opdrachten worden wel opgenomen in de database van MKBase en continue door uw persoonlijke relatiemanager vergeleken met uw zoekprofiel.

c) Regelen van financieringen
Ook het regelen van een financiering is een vak apart. MKBase kan u zowel helpen bij het vinden van een adviseur, gespecialiseerd in het aantrekken van bancaire financieringen als bij het vinden van een investeerder, wanneer uw eigen vermogen niet toereikend genoeg is voor de overname van het bedrijf wat u op het oog heeft.

3) MBI-Professional

Na het gezamenlijk opstellen van een longlist van targetbedrijven worden de meest interessante bedrijven actief benaderd voor de overnamegesprekken.Uw zoekprofiel wordt door uw persoonlijke relatiemanager gematched aan de actieve (= zichtbare) en exclusieve (niet-inzichtbare) ter overname aangeboden bedrijven. € 1.500,= (6 maanden)


Neem contact met mij op

Aanhef
Naam *
E-mail adres *
Telefoon
Bedrijfsnaam
Opmerkingen